top of page

Lunula Laser

Nagelsvamps behandling

lunula3.png
lunula2.png

Är en lågenergi laser (LLLT ) som behandlar svampangrepp i tånaglar och fingernaglar. Lasern verkar genom en fotokemisk process med två kombinerade laserstrålar - en röd och en lila. 

Den röda strålen är på 635 nm och går djupt ner i vävnaden i tån. Detta leder till ökad blodcirkulation som leder till att immunförsvaret ökar. Läknings förmågan blir effektivare då den går ner i nageln, nagelbädden och ner i tån på cellnivå. 

Den lila strålen är på 405 nm och verkar antiseptisk. Ljusstrålen går genom nageln ner i nagelbädden som nageln växer på samt ner i matrixen som är nagelns tillväxt zon. Det lila ljuset bryter ner svampsporer och mikroorganismer så att dessa dör.

Behandlingen är smärtfri och har inga negativa biverkningar. Den har snarare väldigt god effekt vid nedan nämnda åkommor under smärta & cirkulation.

Nagelsvamps behandling

Så här går det till:

Först konsultation och ev. nagelsvamps prov,. Därefter nedslipning av svamp angripna naglar eller hel fotvård och laser behandling. 4 st laser behandlingar görs med 1-3 veckors mellanrum. Ett foto tas av nageln/naglarna vid första besöket för att kunna följa förbättring och tillväxt. 

Vid långvarig och djup svamp infektion kan fler behandlingar behövas. 

2 fötter / Händer     850:- / gång 

1 fot / Hand             650:- / gång

Fungicheck nagelsvamps prov  450:-

Behandlar ej om du är:

* Gravid

* Under pågående cancerbehandling och 6 månader efter avslutad behandling.

* Ljuskänslig

Smärta & cirkulation i fötterna

För dig med

* Diabetes 

* Artros - smärta 

* Cirkulations nedsättning

* Sårläkning

* Nagelavlossning

 

Antalet gånger beror på vad som behandlas men ca 2-8 gånger

Pris 200:-  och går att välja till i din fotvårds behandling.

bottom of page